Вкусна и лесна рецепта за шницели от кайма
Вземете около един килограм кайма смес Родопа Троян, 4 яйца, лук, черен пипер, suhar
След това нарежете много на ситно 1 глава лук и се прибавя към смляното месо, прибавя се още сол и ситно счукан чер пипер; сместа се омесва много добре, докато стане като кайма за кебапчета.
Така приготвената кайма се разпределя на порционни части по желание на домакинята. Оформят се елипсовидни шницели.
Овалват се в брашно и се потапят в предварително разбит белтък от 3 — 4 яйца, размесен със ситно счукан сухар; панираните шницели се пържат в силно сгорещена мазнина.
Жълтъците от яйцата се пържат на очи и се слагат по средата върху шницела.
Готовите шницели се гарнират с пържени картофи, запържени червени домати с магданоз и др. и пресен лимонов сок.