Вкусни Тиролски кюфтенца със сирене
Продукти:
- 500 г кайма смес Родопа Троян,
- 100 г сирене,
- 2 яйца,
- 1 глава лук,
- филия бял хляб,
- 50 г квасена сметана,
- 10 г царевично брашно,
- магданоз, копър, черен пипер, сол.
Каймата се омесва добре с настъргания на ренде лук, яйцата, настърганото сирене, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и черния пипер.
Оформят се кюфтенца и се сваряват в 1 л подсолена кипяща вода, след което се изваждат и се нареждат в подходящ дълбок съд. Сметаната се разбива с брашното и се разрежда с охладената вода от варенето и сосът се сварява на тих огън.
След отстраняването от огъня се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан копър и магданоз и с него се заливат кюфтенцата.
Австрийската кухня е концептуално по-широкообхватна, като са налице значителни регионални различия.
Счита се за една от най-разнообразните и мултинационални кухни в Европа, а нейните кулинарни традиции идват още от Австро-унгарската империя, като се усеща силното влияние на немската (в частност от баварската), унгарската, чешката и италианската и балканската кухня.