Тиролски кюфтенца

Тиролски кюфтенца с кайма и сирене

Вкусни Тиролски кюфтенца със сирене

 

Продукти:

  • 500 г кайма смес Родопа Троян,
  • 100 г сирене,
  • 2 яйца,
  • 1 глава лук,
  • филия бял хляб,
  • 50 г квасена сметана,
  • 10 г царевично брашно,
  • магданоз, копър, черен пипер, сол.

Каймата се омесва добре с настъргания на ренде лук, яйцата, настърганото сирене, накиснатия във вода и изцеден хляб, солта и черния пипер.

Оформят се кюфтенца и се сваряват в 1 л подсолена кипяща вода, след което се изваждат и се нареждат в подходящ дъл­бок съд. Сметаната се разбива с брашното и се разреж­да с охладената вода от варенето и сосът се сварява на тих огън.

След отстраняването от огъня се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан копър и магданоз и с него се заливат кюфтенцата.

Австрийската кухня е концептуално по-широкообхватна, като са налице значителни регионални различия.

Счита се за една от най-разнообразните и мултинационални кухни в Европа, а нейните кулинарни традиции идват още от Австро-унгарската империя, като се усеща силното влияние на немската (в частност от баварската), унгарската, чешката и италианската и балканската кухня.