Вкусно и здравословно предястие, което се приготвя много лесно и е подходящо както за всеки ден така и за всякакви поводи! Тези пълнени домати може да сервирате както топли, така и студени.
- 4-6 големи домата и настроение
- 125 гр. моцарела /обикновено сирене
- 125 гр. крема сирене
- 150 гр. шунка Родопа Троян
- 200 гр. пресни гъби
- 2 – 3 стръка копър
- 100 гр. млени орехи
- Готварска сол
Доматите се издълбават с помощта на лъжичка. Гъбите се нарязват, заливат се с вода и се оставят да кипнат. След това се овкусяват със солта и нарязания копър.
Шунката се нарязва на ситно и се смесва с крема сиренето и мляния черен пипер. Във всеки домат се поставят първо по 2 лъжици от гъбите, а след това от сместа с шунката.
Моцарелата се нарязва на филийки, които се нареждат отгоре.
Напълнените домати се посипват със смлените орехи и се пекат на 180 градуса. Могат да се гарнират с настърган пармезан, млени орехи и пресен босилек.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете 15 минути. Извадете и сервирайте в подходяща чиния.