Сочни свински ребра на фурна

Сочни свински ребра на фурна

Лесна и вкусна рецепта за сочни свински ребра на фурна

Сочните свински ребра на фурна са любимо българско ястие, на което да се насладите в компанията на семейството или приятели. Ключът към сочните свински ребра на фурна, падащи от кокала е те да бъдат готвени на ниска температура за продължително време.

Продукти

  • 1 кг свински ребра Родопа Троян
  • 3 с.л. горчица
  • 1 ч.ч. светла бира
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. мед
  • сол

Приготовление:
Всички продукти – горчицата, светлата бира, соевият сос, почистеният чесън и меда, се поставят в блендер. Разбиват се до получаване на хомогенна смес.

Свинските ребра се почистват от ципата, заливат се с готовата смес и се мариноват в хладилник. Най-добре е за цяла нощ.

Маринованите ребърца се поставят в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса под фолио за 1 час. След това фолиото се маха и се запичат за още 10 минути.
В зависимост от размера и Вашата фурна, времето за готвене варира.