Рецепта за неустоимо ароматни и вкусни бутер рулца с шунка Родопа Троян
Има рецепти, които предизвикват невероятен интерес още при първата си поява. Тези рецепти винаги са интригуващи, защото най-често са много лесни за изпълнение, а същевременно резултатът е впечатляващ както на вкус, така и на външен вид. Бутер тестото е продукт, който е в състояние не само да събуди кулинарното въображение, а и да спести много време на всяка домакиня.
Точно такава рецепта е бутер рулца с шунка Родопа Троян във форма на розички. Малките симпатични розички са прекрасна идея за много лесна и бърза закуска, с която може да впечатлите семейството си или Вашите гости.
Бутер рулцата с шунка могат да бъдат, както идея за лека закуска, така и за храна за из път, но може би най-подходящото място ще имат като компания на чаша бира или изискано питие.
Продукти:
- 1 охладено бутертесто
- дижонска горчица
- 350 г тънко нарязана свинска шунка РодопаТроян
- 250 г тънко нарязан кашкавал
- 1/2 малко пакетче разтопено масло
- няколко стръка магданоз
- зелен лук
Приготовление:
Загрейте фурната на 180 градуса. Разтелете леко тестото. Намажете го равномерно с горчицата. Подредете върху него шунката и кашкавала.
Завийте внимателно на руло и с помощта на остър нож нарежете на колелца с дебелина около 2,5 см.
Подредете ги в намазнена тавичка. В купичка смесете маслото с чесъна и магданоза, след което намажете рулцата. Печете за около 15-20 минути или до готовност.