Класическа рецепта за неустоимо вкусни шницели по швейцарски
Красотата на Швейцария е пословична, природните богатства – главозамайващи, средновековните кантони, сгушени под заснежените върхове, са приказни, а ароматът на традиционните швейцарски вкусотии са с богат и автентичен вкус – съвсем в духа на неподправеното швейцарско изживяване!
Освен емблематичното фондю с швейцарски сирена, чиято слава и оригинална рецепта се носят навред, Швейцария пази още редица кулинарни тайни, които могат да накарат и най-злоядия човек да си оближе пръстите, щом веднъж ги вкуси! Една от тях е Шницелите по швейцарски. Как да ги приготвим?
Продукти:
- 400 г кайма смес Родопа Троян;
- 200 г бекон Родопа Троян или колбас;
- 4 картофа;
- 2 глави кромид лук;
- 4 яйца;
- 3—4 супени лъжици настърган кашкавал;
- 2 чаени лъжички горчица;
- 4 супени лъжици брашно;
- мазнина за пържене;
- червен и черен пипер, сол.
Приготовление:
Каймата се смесва с бекона (колбаса), сварените картофи и лука и всичко се омесва добре.
Добавят се яйцата, сол, черен пипер и се оформя като шницели.
Всеки шницел се овалва в брашно и се поставя в порционно тиганче със загрята мазнина. Изпържва се от едната страна, обръща се и се намазва леко с горчица. В средата му се слага купчинка от настъргания кашкавал.
Шницелите се поставят в гореща фурна за 5—10 мин, за да се стопи кашкавалът, след което се изваждат. Наръсват се със сладък червен пипер и се поднасят с картофена салата.