Шницели по швейцарски

шницели по швейцарски

Класическа рецепта за неустоимо вкусни шницели по швейцарски

Красотата на Швейцария е пословична, природните богатства – главозамайващи, средновековните кантони, сгушени под заснежените върхове, са приказни, а ароматът на традиционните швейцарски вкусотии са с богат и автентичен вкус – съвсем в духа на неподправеното швейцарско изживяване!

Освен емблематичното фондю с швейцарски сирена, чиято слава и оригинална рецепта се носят навред, Швейцария пази още редица кулинарни тайни, които могат да накарат и най-злоядия човек да си оближе пръстите, щом веднъж ги вкуси! Една от тях е Шницелите по швейцарски. Как да ги приготвим?

Продукти:

  • 400 г кайма смес Родопа Троян;
  • 200 г бекон Родопа Троян или колбас;
  • 4 картофа;
  • 2 глави кромид лук;
  • 4 яйца;
  • 3—4 супени лъжи­ци настърган кашкавал;
  • 2 чаени лъжички гор­чица;
  • 4 супени лъжици брашно;
  • мазнина за пържене;
  • червен и черен пипер, сол.

Кайма смес свинска и кайма телешка - 60:40, тарелкаБекон плочка

Приготовление:

Каймата се смесва с бекона (кол­баса), сварените картофи и лука и всичко се омесва добре.

Добавят се яйцата, сол, черен пи­пер и се оформя като шницели.
Всеки шницел се овал­ва в брашно и се поставя в порционно тиганче със за­грята мазнина. Изпържва се от едната страна, обръща се и се намазва леко с горчица. В средата му се слага купчинка от настъргания кашкавал.

Шницелите се поставят в гореща фурна за 5—10 мин, за да се стопи кашкавалът, след което се изваждат. Наръсват се със сладък червен пипер и се поднасят с картофена са­лата.