Лесни шницели от кайма

Лесни шницели от кайма

Как да приготвим лесни шницели от кайма?

Хрупкави отвън със сочна сърцевина, шницелите са идеалното решение за Вашия обяд или вечеря. Плътни, вкусни и засищащи! Истинска класика!

Вкусно и апетитно ястие, което се приготвя бързо, съдържа питателни съставки и ще задоволи всеки вкус. Шницелите от кайма са любимо блюдо на цялото семейство през всички сезони на годината.

Лесна и класическа рецепта за вкусно основно ястие, рецептата за шницели от кайма е рецепта, на която може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

Продукти:

  • 500 г кайма смес Родопа Троян,
  • 200 г каш­кавал,
  • 200 мл прясно мляко,
  • 2 яйца,
  • брашно, галета,
  • мазнина за пържене, черен пипер, сол.

Кайма свинска - 500 гр., плик

Приготовление:

Каймата се посолява, добавят се черен пипер, млякото, разбърква се добре и се оставя за 1—2 ч в хладилника.

Добавя се настърганият кашкавал и се оформят продълговати шницели, които се потапят Пос­ледователно в брашно, разбито яйце, галета и се из­пържват до златисто.

Гарнират се с картофена салата; пържени картофи; зелена салата или картофено пюре с магданоз и краставици.

Шницелите се поръсват с лимонов сок и се поднасят с голяма халба изстудена бира🍺.