Как да приготвим лесни шницели от кайма?
Хрупкави отвън със сочна сърцевина, шницелите са идеалното решение за Вашия обяд или вечеря. Плътни, вкусни и засищащи! Истинска класика!
Вкусно и апетитно ястие, което се приготвя бързо, съдържа питателни съставки и ще задоволи всеки вкус. Шницелите от кайма са любимо блюдо на цялото семейство през всички сезони на годината.
Лесна и класическа рецепта за вкусно основно ястие, рецептата за шницели от кайма е рецепта, на която може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.
Продукти:
- 500 г кайма смес Родопа Троян,
- 200 г кашкавал,
- 200 мл прясно мляко,
- 2 яйца,
- брашно, галета,
- мазнина за пържене, черен пипер, сол.
Приготовление:
Каймата се посолява, добавят се черен пипер, млякото, разбърква се добре и се оставя за 1—2 ч в хладилника.
Добавя се настърганият кашкавал и се оформят продълговати шницели, които се потапят Последователно в брашно, разбито яйце, галета и се изпържват до златисто.
Гарнират се с картофена салата; пържени картофи; зелена салата или картофено пюре с магданоз и краставици.
Шницелите се поръсват с лимонов сок и се поднасят с голяма халба изстудена бира🍺.