Руло Стефани

класическа рецепта за руло стефани

Хладните есенни дни са чудесна възможност да приготвите Руло Стефани, което ще донесе чувство на топлина и уют за цялото семейство.

Ето защо даваме старт на тазседмичното меню с класическа рецепта с кайма за любимото на поколения българи Руло Стефани.
Изберете кайма смес на Родопа Троян, за да сте сигурни, че поднасяте на семейството си продукт с доказано качество.

 

Кайма свинска и кайма телешка - 60:40, тарелка

Продукти за Руло Стефани

  • 500 г кайма смес Родопа Троян,
  • 1 глави кромид лук
  • 1 китка магданоз
  • 1 морков парче целина
  • 1 филия сух бял хляб
  • 1 кафена чашка прясно мляко или вода
  • 2 сварени яйца
  • 1 кафена чашка галета
  • 1 кафена чашка олио
  • 25 г краве масло
  • малко настърган кашкавал
  • черен пипер и сол
  • 2 супени лъжици препечено брашно
  • 2 супени лъжици вино
  • 2 кафени чашки вода, череп пипер, сол

Омесваме каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия в млякото (водата) и натрошен хляб, яйцата, черен пипер и сол и оставяме да отлежи половин час на студено.

Разстиламе сместа върху мокра кърпа на правоъгълник с дебелина 2 см. Върху нея подреждаме плънката с половинките сварени яйца, срязани надлъжно. Поръсваме със ситно нарязания магданоз.

С помощта на кърпата навиваме каймата на рулото в намаслена тавичка или форма. Намазваме краищата и слагаме рулото в намаслена тавичка и форма.
Намазваме с разбитото яйце и поръсваме с галета и настърган кашкавал. Поливаме с още малко разтопено краве масло.
След като рулото изстине, нарязваме го на резени, които слагаме в чиния и заливаме със сос.
Гарнираме с пържени картофи, задушени моркови и грах
Сос: Смесваме течността, която е останала след печенето на рулото с 2 чаени лъжички препечено брашно. 2 супени лъжици вино, черен пипер и сол и разреждаме с 2 кафени чашки вода. Слагаме да заври и като изстине, прецеждаме и заливаме рулото.