Руло мозайка с кайма и зеленчуци

Руло мозайка с кайма и зеленчуци

Изпитана рецепта за руло мозайка с кайма и зеленчуци

Рецептата за руло мозайка с кайма и зеленчуци е класическа рецепта, част от всяка българска кулинарна книга. Рецептата за руло мозайка с кайма и зеленчуци е много подходяща за моментите, когато очаквате повече гости, или подготвяте празнична трапеза, защото рулото е голямо, лесно за сервиране на филийки.

Продукти:

Кайма - 500 гр.

Приготовление:

Каймата се омесва с хляба,гъбите, яйцата, маслото, черния пипер, сол и ситно нарязаните бекон и предварително полусварени морков и картофи. Сместа се оставя да отлежи около 1 ч, оформя се като руло и се поставя в продълговата кексова форма, предварително намаслена и леко поръсена с вода.
Заглажда се, пробожда се на няколко места с ви­лица, залива се със загрятата мазнина и се пече в умерена фурна около 30 мин, като от време на време отстрани се долива по 1 супена лъжица вода.
Изпече­ното руло се оставя да изстине, нарязва се на филийки и се гарнира по желание с картофи или ориз.