Вкусна и лесна рецепта за кюфтета яхния с картофи
Толкова често хапваме кюфтета, в толкова много вариации! Рецептата за кюфтета яхния с картофи е една от популярните рецепти с кайма. Комбинацията на кайма и картофи е особено сполучлива и резултатът е винаги вкусен.
Предложената от Родопа Троян рецепта за кюфтета яхния с картофи може да бъде реализирана, както като яхния, така и на фурна, като вариантът зависи единствено от вкуса на приготвящия.
Продукти:
- 400 г кайма смес Родопа Троян.
- 2 глави кромид лук,
- 750 г картофи,
- 1 морков
- брашно,
- 50 г растително масло, черен пипер, сол.
Приготовление:
Каймата се омесва със ситно нарязаните лук, морков и магданоз и се подправя със сол и черен пипер. Оформят се малки кюфтенца, които се изпържват в мазнината, изваждат се и в същата мазнина се задушават настърганите на ренде домати, а по-късно се прибавят червеният пипер и брашното.
Долива се топла вода и :лед като сосът заври, в него се пускат кюфтенцата и нарязаните на кубчета картофи и се добавя сол на вкус. Ястието се вари на тих огън около 30 мин.