Кюфтета яхния с картофи

Кюфтета яхния с картофи

Вкусна и лесна рецепта за кюфтета яхния с картофи

Толкова често хапваме кюфтета, в толкова много вариации! Рецептата за кюфтета яхния с картофи е една от популярните рецепти с кайма. Комбинацията на кайма и картофи е особено сполучлива и резултатът е винаги вкусен.

Предложената от Родопа Троян рецепта за кюфтета яхния с картофи може да бъде реализирана, както като яхния, така и на фурна, като вариантът зависи единствено от вкуса на приготвящия.

Продукти:

Кайма смес свинска и кайма телешка - 60:40, тарелка

Приготовление:

Каймата се омесва със ситно нарязаните лук, морков и магданоз и се подправя със сол и черен пипер. Оформят се малки кюфтенца, които се изпържват в мазнината, изваждат се и в същата мазнина се задушават настърганите на ренде домати, а по-късно се прибавят червеният пипер и брашното.

Долива се топла вода и :лед като сосът заври, в него се пускат кюфтенцата и нарязаните на кубчета картофи и се добавя сол на вкус. Ястието се вари на тих огън около 30 мин.