Рецепта за сочни и апетитни карначета с бира на фурна
Карначетата с бира на фурна са любими на всички – на малки и големи, на готвачи и на всяко семейство. Тази сурова тънка наденичка идва винаги на помощ, когато трябва да приготвим нещо бързо, лесно и вкусно! А фактът, че карначетата с бира на фурна са толкова лесни за приготвяне ги прави задължителна част от кулинарната книга на всяка домакиня.
Карначетата с бира на фурна са перфектна идея, как да превърнете познатите карначета във вкусна изненада и доказват, как с малки промени в стандартните рецепти може да постигнем изненадващо вкусни и ефектни резултати.
Като цяло бирата придава много характерен аромат на кърначетата печени на фурна. Но той зависи силно от хмела, ечемика или малца и техните количества и съотношения, които са в съответната бира. Процентът на алокохола е от голямо значение. Естествено, тъмните, наситени бири, имат много по-изявен вкус от светлите. Добре приготвената рецепта трябва да е балансирана между вкуса на бирата и общия вкус на кърначетата.
Освен това, добавенета бира при печене прави защитна покривка при термична обработка позволява на карначетата едновременно да бъдат опечени, и повърхността също, а вътрешността да се свари, което е гаранция за перфектен външен вид и крехка, премерено ароматна, вътрешна структура на карначето.
Карначето е вид продукт от кайма, преставляващ тънка наденица, която може да се приготвя на скара и във фурна, характерно за Балканската кухня. Произходът ѝ е от Румъния. Там се нарича carnat (carnati)
Продукти
- Карначе Родопа Троян
- 220 мл бира
-
2-3 с.л. соев сос
Приготовление
- В тава се навиват карначетата на охлювчета с размер по избор.
- В чашата с бира се изсипва соевият сос и се разбърква. Течността се изсипва в тавата върху карначетата.
- Карначетата се пекат в загрята фурна на 220 градуса, докато се изпари течността.
Карначетата с бира на фурна може да комбинираме с картофена салата и картофи соте, или свежа салата по Ваш избор.