Карначета с бира на фурна

Кърначета с бира на фурна

Рецепта за сочни и апетитни карначета с бира на фурна

Карначетата с бира на фурна са любими на всички – на малки и големи, на готвачи и на всяко семейство. Тази сурова тънка наденичка идва винаги на помощ, когато трябва да приготвим нещо бързо, лесно и вкусно! А фактът, че карначетата с бира на фурна са толкова лесни за приготвяне ги прави задължителна част от кулинарната книга на всяка домакиня.

Карначетата с бира на фурна са перфектна идея, как да превърнете познатите карначета във вкусна изненада и доказват, как с малки промени в стандартните рецепти може да постигнем изненадващо вкусни и ефектни резултати.

Като цяло бирата придава много характерен аромат на кърначетата печени на фурна. Но той зависи силно от хмела, ечемика или малца и техните количества и съотношения, които са в съответната бира. Процентът на алокохола е от голямо значение. Естествено, тъмните, наситени бири, имат много по-изявен вкус от светлите. Добре приготвената рецепта трябва да е балансирана между вкуса на бирата и общия вкус на кърначетата.

Освен това, добавенета бира при печене прави защитна покривка при термична обработка позволява на карначетата едновременно да бъдат опечени, и повърхността също, а вътрешността да се свари, което е гаранция за перфектен външен вид и крехка, премерено ароматна, вътрешна структура на карначето.

Карначето е вид продукт от кайма, преставляващ тънка наденица, която може да се приготвя на скара и във фурна, характерно за Балканската кухня. Произходът ѝ е от Румъния. Там се нарича carnat (carnati)

Продукти

Карначе

Приготовление

  1. В тава се навиват карначетата на охлювчета с размер по избор.
  2. В чашата с бира се изсипва соевият сос и се разбърква. Течността се изсипва в тавата върху карначетата.
  3. Карначетата се пекат в загрята фурна на 220 градуса, докато се изпари течността.

Карначетата с бира на фурна може да комбинираме с картофена салата и картофи соте, или свежа салата по Ваш избор.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *