Сушени сини сливи обвити в бекон на фурна

сушени сини сливи обвити в бекон родопа троян

Неустоимо вкусна рецепта за сушени сини сливи обвити в бекон на фурна.

Вкусни и много лесни за приготвяне, ролцата от сушени сини сливи обвити в бекон са чудено предястие, както и идеална идея за всяка трапеза. Рулцата от сушени сини сливи обвити в бекон са една от популярните рецепти с бекон, с които домакините често разнообразяват менюто и допълват списъка с рецепти за сушени сини сливи със свинско месо.

Бързо, лесна и много сполучлива, рецептата за ролца от сушени сливи с бекон е подходяща и за моментите, когато търсите подходящо мезе за чаша вино.

Продукти:

Приготовление:

  1. Сушените сливи се заливат с гореща вода, в която пожелание има добавено бяло вино или ром. Оставят за 15 минути, след което се отцеждат.
  2. Кашкавалът се реже на малки парченца и с тях се пълнят сливите. Беконът се реже на тънки ленти.
  3. Всяка слива се завива с лента и се фиксира с клечка за зъби.
  4. Нареждат се в намазана с мазнина тава и се пекат, докато беконът стане златист.

Ивиците бекон се разрязват наполовина и с тях се „обличат“ плодовете под формата на рулца. Прикрепете ги с клечки за зъби, подредете в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и запечете до зачервяване в фурна за около 20 мин.