Равиоли с кайма и доматен сос

Италиански равиоли с кайма

Рецепта за домашни италиански равиоли с кайма и доматен сос

Равиолите представляват паста, направена с тесто от брашно и яйца с пълнеж. Плънката може да бъде със зеленчуци, сирене или кайма, а формата на равиолите може да е кръгла, триъгълна, квадратна или на полумесеци. Обикновено се сервират с чеснов доматен сос. Тестото на равиолите може да е обогатено с домати, спанак или яйца, при което то се оцветява съответно в червено, зелено или оранжево

Продукти:

За тестото:

  • 200 гр брашно,
  • 2—3бр яйца бр
  • 2 супени лъжици вода,
  • индийско орехче, сол.
  • За плънката — 100 г кайма (смес) Родопа Троян,
  • 1 малка глава лук,
  • 1 яй­це,
  • 1 филия бял хляб,
  • 30 гр сирене, черен пи­пер, сол.
  • кашкавал;

Приготовление:

От брашното, яйцата, индийското орехче, во­дата и солта се замесва тесто и се оставя да престои един час.

Каймата, накиснатият и изцеден хляб, на­стърганите на ситно ренде лук и сирене се смесват с белтъка на 1 яйце и се подправят с черен пипер и сол. Готовото тесто се разстила и с помощта на чаша се изрязват кръгчета с диаметър около 5 см.

В средата па всяко кръгче се поставя по 1 чаена лъжичка плън­ка, краищата се намазват с жълтък, прегъват се и ръбчетата се притискат.

Равиолите се варят в леко подсо­лена вода (като домашна юфка). При сервиране се гарнират по желание с настърган кашкавал, доматен сос или кетчуп.