Сaрми с лапад и кайма

сарми с лапад и кайма

Вкусна и лесна пролетна рецепта за сарми с лапад и кайма Родопа Троян.

Едно апетитно пролетно предложение, което ще Ви зареди с вкус и енергия. Сармите с лапад и кайма са един балкански специалитет, като подобно на много други ястия и за точния произход на това ястие има спор. Безспорно е обаче, че сармите с лапад и кайма са много вкусни! 

Лесната рецепта за сарми с лапад и кайма е още една свежа пролетна идея, как да приготвим лапад. И разбира се, да хапнем много вкусно! Много лесно за приготвяне ястие, което е готово за нула време, вкусно, леко и засищащо!

Продукти:

  • 500 г кайма Родопа Троян,
  • 70 г масло,
  • 200 г лапад,
  • 30 г ориз,
  • 1 глава кромид лук,
  • 10 г брашно,
  • 1 яйце,
  • доматен сок,
  • кисело мляко, черен пипер, сол.

Кайма - 500 гр.

 

Приготовление:

Нарязаният на ситно лук се запържва в маслото, смесва се с каймата, ориза и яйцето и се подправя със сол и черен пипер.
Листата от лапада се попарват във вряла подсолена вода и с приготвената плънка се свиват малки сармички, нареждат се в плитка широка тенджера и се заливат със соса, приготвен от изпърженото брашно и доматения сок.

Сармите се притискат с чиния и се варят под капак на слаб огън. Сервират се с кисело мляко.

лозови сармички с кайма