Вкусна и лесна пролетна рецепта за сарми с лапад и кайма Родопа Троян.
Едно апетитно пролетно предложение, което ще Ви зареди с вкус и енергия. Сармите с лапад и кайма са един балкански специалитет, като подобно на много други ястия и за точния произход на това ястие има спор. Безспорно е обаче, че сармите с лапад и кайма са много вкусни!
Лесната рецепта за сарми с лапад и кайма е още една свежа пролетна идея, как да приготвим лапад. И разбира се, да хапнем много вкусно! Много лесно за приготвяне ястие, което е готово за нула време, вкусно, леко и засищащо!
Продукти:
- 500 г кайма Родопа Троян,
- 70 г масло,
- 200 г лапад,
- 30 г ориз,
- 1 глава кромид лук,
- 10 г брашно,
- 1 яйце,
- доматен сок,
- кисело мляко, черен пипер, сол.
Приготовление:
Нарязаният на ситно лук се запържва в маслото, смесва се с каймата, ориза и яйцето и се подправя със сол и черен пипер.
Листата от лапада се попарват във вряла подсолена вода и с приготвената плънка се свиват малки сармички, нареждат се в плитка широка тенджера и се заливат със соса, приготвен от изпърженото брашно и доматения сок.
Сармите се притискат с чиния и се варят под капак на слаб огън. Сервират се с кисело мляко.