Как да приготвим руло с кайма и спанак?
Рецептата за руло с кайма и спанак е много подходяща за моментите, когато очаквате повече гости, или подготвяте празнична трапеза, защото рулото е голямо, лесно за сервиране на филийки. Рулото с кайма и спанак се приготвя лесно и наистина бързо, така печелите време за приготвяне например на вкусен десерт.
Безспорно обаче, рулото с кайма и спанак има нужда от гарнитура, като подходящи са картофите под формата на картофи на фурна, картофено пюре или класическа картофена салата, или пък свежа зелена салата или салата от зеле и моркови.
Продукти
- 750 г кайма смес Родопа Троян
- 3-4 филии бял хляб
- 1 червена чушка
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 1 ч.л. горчица
- 200 г кашкавал или топено сирене
- 200 г спанак
- връзка магданоз
- свежа мащерка
- сол, черен, червен пипер, чубрица и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
- Накиснете филийките хляб във вода. Лука и чушката наситнете на дребно. Каймата изсипете в купа, овкусете с подправките, чукнете яйцето и наронете в нея накиснатия и отцеден от водата хляб. Добавете горчицата и замесете хубаво.
- Натържете кашкавала, а спанака и магданоза наситнете и смесете всички съставки.
- Застелете парче от стреч фолио на масата и отгоре разпределете каймата на правоъгълник. Поръсете със спанака и магданоза и след това с кашкавала. Завийте стегнато руло.
- Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути, докато прецените, че каймата е готова.