Руло с кайма, спанак и свежи подправки

Руло с кайма и спанак

Как да приготвим руло с кайма и спанак?

Рецептата за руло с кайма и спанак е много подходяща за моментите, когато очаквате повече гости, или подготвяте празнична трапеза, защото рулото е голямо, лесно за сервиране на филийки. Рулото с кайма и спанак се приготвя лесно и наистина бързо, така печелите време за приготвяне например на вкусен десерт.

Безспорно обаче, рулото с кайма и спанак има нужда от гарнитура, като подходящи са картофите под формата на картофи на фурна, картофено пюре или класическа картофена салата, или пък свежа зелена салата или салата от зеле и моркови.

Продукти

  • 750 г кайма смес Родопа Троян
  • 3-4 филии бял хляб
  • 1 червена чушка
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. горчица
  • 200 г кашкавал или топено сирене
  • 200 г спанак
  • връзка магданоз
  • свежа мащерка
  • сол, черен, червен пипер, чубрица и кимион на вкус
  • Кайма - 500 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Накиснете филийките хляб във вода. Лука и чушката наситнете на дребно. Каймата изсипете в купа, овкусете с подправките, чукнете яйцето и наронете в нея накиснатия и отцеден от водата хляб. Добавете горчицата и замесете хубаво.
  2. Натържете кашкавала, а спанака и магданоза наситнете и смесете всички съставки.
  3. Застелете парче от стреч фолио на масата и отгоре разпределете каймата на правоъгълник. Поръсете със спанака и магданоза и след това с кашкавала. Завийте стегнато руло.
  4. Прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-тина минути, докато прецените, че каймата е готова.