Лесна и вкусна рецепта за пълнен лук с кайма.
Експериментирай в кухнята и зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно. Може да го правите по всяко време на годината и по всякакви поводи. Тайната на успеха за неговот приготвяне се крие в каймата, която ще изберете. Тя трябва да е
висококачествена, направена от свежо месо за да имате перфектен резултат!
Освен, че изглежда много симпатичен и апетитен, пълненият лук с кайма се приготвя много бързо, а степента на трудност е толкова ниска, че е подходящи за приготвяне дори и от неопитните в кухнята. Изключително ароматен пълненият лук с кайма е и идеално мезе за чаша бяло вино или розе.
Продукти:
- 300 г кайма смес Родопа Троян
- 6 големи глави кромид лук,
- 1 филия бял хляб,
- 1 яйце,
- 30 г настърган кашкавал,
- 50 г краве масло (маргарин),
- 200 мл месен бульон,
- 200мл доматено пюре
- магданоз, черен пипер, сол.
Приготовление:
Каймата се омесва с предварително накиснатия във вода хляб, прибавят се настърганият кашкавал, яйцето, дребно нарязаният магданоз и средата от издълбаните глави лук, ситно накълцана.
Сместа се подправя със сол и черен пипер и с нея се пълнят издълбаните глави лук, нареждат се в подходящ съд, заливат се с бульона и се запичат за около час. При сервирането се поръсват с разтопеното масло.