Пълнен лук с кайма

пълнен лук с кайма родопа троян

Лесна и вкусна рецепта за пълнен лук с кайма.

Експериментирай в кухнята и зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно. Може да го правите по всяко време на годината и по всякакви поводи. Тайната на успеха за неговот приготвяне се крие в каймата, която ще изберете. Тя трябва да е
висококачествена, направена от свежо месо за да имате перфектен резултат!

Кайма смес свинска и кайма телешка - 60:40, тарелка

Освен, че изглежда много симпатичен и апетитен, пълненият лук с кайма се приготвя много бързо, а степента на трудност е толкова ниска, че е подходящи за приготвяне дори и от неопитните в кухнята. Изключително ароматен пълненият лук с кайма е и идеално мезе за чаша бяло вино или розе.

Продукти:

  • 300 г кайма смес Родопа Троян
  • 6 големи глави кромид лук,
  • 1 филия бял хляб,
  • 1 яйце,
  • 30 г настърган кашкавал,
  • 50 г краве масло (маргарин),
  • 200 мл месен бульон,
  • 200мл доматено пюре
  • магданоз, черен пипер, сол.

Приготовление:

Каймата се омесва с предварително накисна­тия във вода хляб, прибавят се настърганият кашкавал, яйцето, дребно нарязаният магданоз и средата от из­дълбаните глави лук, ситно накълцана.
Сместа се под­правя със сол и черен пипер и с нея се пълнят издълба­ните глави лук, нареждат се в подходящ съд, заливат се с бульона и се запичат за около час. При сервирането се по­ръсват с разтопеното масло.