Свежа вариация на вкусна и лесна рецепта за солени мъфини с шунка и кашкавал
Пухкавите солени мъфини с шунка и кашкавал са любима съботно-неделна закуска – и за приготвяне, и за похапване. Много изявен вкус, различен от традиционния за солени мъфини и са класика при солените кексчета.
Приготвят се бързо и не изискват усилия за тяхната направа. Докато цялата къща се събуди и се подреди на масата с очакване за нещо домашно приготвено и вкусно, вече ще са готови и ще изпълват кухнята с аромат. И задължително с айрян или купичка гъсто кисело мляко.
Продукти за 12 бр
- 1ч.ч. шунка Родопа Троян
- 3 яйца
- 30мл олио
- 100мл прясно мляко
- 200 брашно
- 1 пълна с връх ч.л. сода
- 100г настърган кашкавал
Приготовление
Разбийте яйцата, прибавете олиото и прясното мляко. Добавете брашното, смесено със содата. Прибавете шунката, предварително нарязана на кубчета и кашкавала. Разбъркайте добре до получаване на хомогенно тесто. Поставете сместа в хартиени или силиконови кошнички.
Печете мъфините с шунка и кашкавал в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.