Мариновани свински ребра с картофи по Троянски

Рецепта за мариновани свински ребра с картофи по Троянски

Лесна и вкусна рецепта за крехки мариновани свински ребра с картофи по Троянски

С тази рецепта за мариновани свински ребра ще зарадваме онези от Вас, които обичат традиционните зимния ястия от свинско месо. Ароматните и крехки свински ребра са едно от най-лесните решения за вкусно хапване. Дали ще ги поднесете изпечени във фурната или на скара със салата маринованите ребра с мед винаги ще са любимо на всички ястие.

Необходими продукти:

  • 1 кг Свински ребра Родопа Троян
  • 0,5 кг. Картофи

За маринатата:

  •  Мед – 2 с.л.
  • Соев сос – половин шишенце
  • Чесън – 2 скилидки
  • Червено вино – 100 мл
  • Кимион
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • Червен пипер

Начин на приготвяне

Разбиваме меда в соевия сос, добавяме нарязания чесън, виното и подправките. В получената смес слагаме предварително подготвените свински ребра и ги оставяме да престоят цяла нощ в хладилника.

Нарязваме картофите и ги слагаме за 15-20 минути в маринатата. След това поставяме всичко в плик за печене. По желание може да добавите и малко от соса. Печем на 200° за 50-60 минути. Ако нямате плик за печене, може да печете свинските ребра и в тава, покрита с фолио.