
Домашната пица никога не е била толкова лесна и вкусна с Троянски вурст Родопа Троян!
Италианско тесто за пица
- 250 гр брашно
- 125 мл вода
- 1ч л суха мая
- 1ч л сол
- 1ч л захар
- 1-2с л зехтин
Маята се разтваря в топла вода, като се добавят захарта и солта. Оставят се на страна. Пресява се брашното и се добавя маята. Постепенно се замесва гладко тесто, накрая се добавя зехтина и се продължава месенето, докато мазнината се поеме напълно.
Тестото се оставя да втасва, докато удвои обема си.( на топло място), като се покрива купата с прозрачно фолио и кърпа. Тестото може да се използва за приготвяне на пица и на фокача.
Гарнирайте пицата с доматен сос, Троянски вурст Родопа Троян,кисели краставички, маслини, царевица, маслини, настърган кашкавал и запечете.