Вкусна традиционна рецепта за свинско с картофи по Троянски
Рецептата за свинско с картофи по Троянски е една от популярните рецепти в българската кухня, в които се комбинират месо и картофи. Засищащо и богато на вкус ястие, което ще зарадва любителите на балканската кухня.
Продукти (4 порции)
- 600-700 гр свинско месо от бут Родопа Троян
- 6 картофа
- 4 чушки
- 3 глави лук
- 3 моркова
- 6-7 с. л.олио
- 1 с. л. брашно
- 2 домата
- 2 ч. л. червен пипер
- 1 връзка девисил / 3супени лъжици сушен/
- 1 /2 връзка магданоз
- 3-4 зърна бахар
- сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
Месото се нарязва на парчета и се запържва в нагорещеното олио. Задушава се под капак с малко вода. Лукът се нарязва на ситно, чушките – на малки парчета, а морковите се настъргват. Прибавят се към месото и се посолява. Ястието се сгъстява с брашното, овкусява се с червения пипер, девисила, бахар и черния пипер. Наливат се 200–300 мл вода, разбърква се и се оставя да поври на слаб огън. Картофите се обелват, нарязват се и се прибавят към яхнията. Добавят се и доматите, обелени и нарязани на дребно. Ястието е готово, когато картофите омекнат. Преди сервиране се поръсва с наситнения магданоз.