Свинско с картофи по Троянски

Свинско с картофи по Троянски

Вкусна традиционна рецепта за свинско с картофи по Троянски

Рецептата за свинско с картофи по Троянски е една от популярните рецепти в българската кухня, в които се комбинират месо и картофи. Засищащо и богато на вкус ястие, което ще зарадва любителите на балканската кухня.

Продукти (4 порции)

  • 600-700 гр свинско месо от бут Родопа Троян
  • 6 картофа
  • 4 чушки
  • 3 глави лук
  • 3 моркова
  • 6-7 с. л.олио
  • 1 с. л. брашно
  • 2 домата
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 1 връзка девисил / 3супени лъжици сушен/
  • 1 /2 връзка магданоз
  • 3-4 зърна бахар
  • сол и черен пипер на вкус

Приготовление:

Месото се нарязва на парчета и се запържва в нагорещеното олио. Задушава се под капак с малко вода. Лукът се нарязва на ситно, чушките – на малки парчета, а морковите се настъргват. Прибавят се към месото и се посолява. Ястието се сгъстява с брашното, овкусява се с червения пипер, девисила, бахар и черния пипер. Наливат се 200–300 мл вода, разбърква се и се оставя да поври на слаб огън. Картофите се обелват, нарязват се и се прибавят към яхнията. Добавят се и доматите, обелени и нарязани на дребно.  Ястието е готово, когато картофите омекнат. Преди сервиране се поръсва с наситнения магданоз.