Руло с шунка и кашкавал

Руло с шунка и кашкавал

Днес Ви представяме рецепта за превъзходна и вкусна закуска за руло с шунка и кашкавал в домашно приготвено тесто.

Хрупкава основа от домашно приготвено тесто и сочна плънка от превъзходна свинска шунка Родопа Троян, кашкавал и свежи подправки. За съботно-неделни семейни закуски, за следобедна закуска или за кутията с храна за училище на детето, за пикник или просто ей така, заради насладата от домашно приготвена храна – все е подходящо.

Продукти

  • 300 гр шунка Родопа Троян
  • 200 гр кашкавап
  • 1000 гр. брашно
  • 2 бр. яйца
  • 400 мл кисело мляко /2 чаени чаши/
  • 300 г кетчуп
  • 200 мл мляко / 1 чаена чаша/
  • пресен босилек или риган / по желание/
  • 1 бр. бакпулвер
  • 1/2 бр. прясна мая
  • 2 г сол
  • 2 г захар
  • 10 гр масло

Свинска шунка Родопа Троян

Приготовление

За тестото са Ви необходими: 1 кг брашно, 2 чаши кисело мляко, 1 чаша мляко с малко мая, 2 яйца, 1 чаена лъжица сол, 1 чаена чаша захар, 1 бакпулвер, 3 супени лъжици олио.

Замесете тестото от горните продукти и го оставете да престои три часа в хладилника. След това тестото се разтегля, намазва се с кетчуп и се добавят шунката и шунката. Завийте на руло както и печете на 220 градуса около 45 мин.