Палачинки с кайма

Палачинките с кайма са онова универсално ястие и отлично решение за вкусен и удовлетворяващ обяд или семейна вечеря, която ще се хареса на всички, без изключение!

Палачинките са характерни не само за българската кухня, а и за кухнята на Балканите като цяло. Дали ще бъдат постни рецепти или пък с пълнеж от кайма те са от най-обичаните ястия. Качествената свинска кайма на Родопа Троян, съчетана с вкусните палачинки правят тази рецепта за кайма в палачинка любима рецепта от домашната кухня и и ще зарадват всеки любител на солените палачинки

Продукти

  • За тестото:
  • 150 г брашно,
  • 200 г прясно мляко,
  • 2 яйца,
  • мазнина за пържене,
  • сол.

За плънката:

  • 200 г свин­ска кайма Родопа Троян ,
  • 3 глави кромид лук,
  • 100 г свинска мас,
  • 1 пиперка
  • 1 кисела краставичка,
  • 1 чаена лъжичка доматено пюре, черен пи­пер.
  • доматен сос

Кайма свинска - 500 гр., плик Родопа Троян

От млякото, яйцата, брашното и щипка сол се приготвя тесто, от което се изпържват палачинки. Ситно нарязаният лук се изпържва в свинската мас, прибавя се каймата и се пържи 5 мин, след което се добавят ситно нарязаните пиперка, кисела краставичка, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус.

Съдът се отстранява от огъня, прибавят се галетата, разбитото яйце, ситно нарязаният магданоз. Сместа се поръсва с черен пипер н сол, разбърква се и с нея се пълнят па­лачинките, увиват се на рула и се нареждат в подхо­дящо голямо плитко блюдо. Отгоре се поръсват със смес от ситно нарязан праз лук и магданоз и разто­пено краве масло.

С полу­чената плънка се напълват палачинките, навиват се на рула, нареждат се в намазана с мазнина тавичка и леко се зали­чат. Преди поднасянето се поръсват обилно с кашкавал по желание.

Палачинките с кайма са подходящо също за мезе към всяка чаша бяло вино или розе, или пък водка. Много богати като вкус и изключително популярни като вкусно предложение за всеки дом!