Палачинките с кайма са онова универсално ястие и отлично решение за вкусен и удовлетворяващ обяд или семейна вечеря, която ще се хареса на всички, без изключение!
Палачинките са характерни не само за българската кухня, а и за кухнята на Балканите като цяло. Дали ще бъдат постни рецепти или пък с пълнеж от кайма те са от най-обичаните ястия. Качествената свинска кайма на Родопа Троян, съчетана с вкусните палачинки правят тази рецепта за кайма в палачинка любима рецепта от домашната кухня и и ще зарадват всеки любител на солените палачинки
Продукти
- За тестото:
- 150 г брашно,
- 200 г прясно мляко,
- 2 яйца,
- мазнина за пържене,
- сол.
За плънката:
- 200 г свинска кайма Родопа Троян ,
- 3 глави кромид лук,
- 100 г свинска мас,
- 1 пиперка
- 1 кисела краставичка,
- 1 чаена лъжичка доматено пюре, черен пипер.
- доматен сос
От млякото, яйцата, брашното и щипка сол се приготвя тесто, от което се изпържват палачинки. Ситно нарязаният лук се изпържва в свинската мас, прибавя се каймата и се пържи 5 мин, след което се добавят ситно нарязаните пиперка, кисела краставичка, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус.
Съдът се отстранява от огъня, прибавят се галетата, разбитото яйце, ситно нарязаният магданоз. Сместа се поръсва с черен пипер н сол, разбърква се и с нея се пълнят палачинките, увиват се на рула и се нареждат в подходящо голямо плитко блюдо. Отгоре се поръсват със смес от ситно нарязан праз лук и магданоз и разтопено краве масло.
С получената плънка се напълват палачинките, навиват се на рула, нареждат се в намазана с мазнина тавичка и леко се заличат. Преди поднасянето се поръсват обилно с кашкавал по желание.
Палачинките с кайма са подходящо също за мезе към всяка чаша бяло вино или розе, или пък водка. Много богати като вкус и изключително популярни като вкусно предложение за всеки дом!