Рецепта за вкусен месник с кайма по Троянски
Една много бърза, много лесна и много вкусна рецепта за месник – една автентична версия на баница с месо от Троянско, която ще Ви стане любима.
Рецептата за месник с кайма е изключително лесна и отнема много малко време. Можете да се обърнете към месника с кайма във всеки момент, в който искате да зарадвате домашните с нещо вкусно за обяд или вечеря. Друг голям плюс на месник с кайма е, че не е необходимо да подготвяте специални продукти, всичко необходимо за реализирането ѝ присъства непрекъснато във Вашата кухня.
Продукти:
- 500 г свинска кайма Родопа Троян,
- 400 г брашно,
- 4—5 глави кромид лук,
- 1 чаена лъжичка червен пипер,
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб,
- 100 г свинска мас,
- балканска чубрица, черен пипер, сол.
Приготовление:
От брашното, содата, сол и малко вода се омесва тесто, оставя се да престои 30 мин и се разпределя на 4 топки, от които се разточват кори.
Корите се поръсват с разтопена мас и върху всяка се поставя плънка, приготвена от ситно накълцаното месо, нарязания лук, черния и червения пипер, малко мазнина и сол, предварително опържени.
Краищата на корите се прегъват така, че да се оформят правоъгълници, които се подреждат в намаслена тава с краищата отдолу, намазват се с мазнина и се изпичат в умерена фурна.