Месник с кайма

месник с кайма по торянски

Рецепта за вкусен месник с кайма по Троянски

Една много бърза, много лесна и много вкусна рецепта за месник – една автентична версия на баница с месо от Троянско, която ще Ви стане любима.

Рецептата за месник с кайма е изключително лесна и отнема много малко време. Можете да се обърнете към месника с кайма във всеки момент, в който искате да зарадвате домашните с нещо вкусно за обяд или вечеря. Друг голям плюс на месник с кайма е, че не е необходимо да подготвяте специални продукти, всичко необходимо за реализирането ѝ присъства непрекъснато във Вашата кухня.

Продукти:

  • 500 г свинска кайма Родопа Троян,
  • 400 г браш­но,
  • 4—5 глави кромид лук,
  • 1 чаена лъжичка червен пипер,
  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб,
  • 100 г свинска мас,
  • балканска чубрица, черен пипер, сол.

Кайма свинска - 500 гр., плик

Приготовление:

От брашното, содата, сол и малко вода се омесва тесто, оставя се да престои 30 мин и се разпре­деля на 4 топки, от които се разточват кори.
Корите се поръсват с разтопена мас и върху всяка се поставя плън­ка, приготвена от ситно накълцаното месо, нарязания лук, черния и червения пипер, малко мазнина и сол, предварително опържени.

Краищата на корите се пре­гъват така, че да се оформят правоъгълници, които се подреждат в намаслена тава с краищата отдолу, намаз­ват се с мазнина и се изпичат в умерена фурна.