Крехко дърпано свиснко месо

Вкусна и лесна рецепта за дърпано свиснко месо на конци - бавно печена свинска плешка на фурна

Вкусна и лесна рецепта за крехко дърпано свиснко месо на конци – бавно печена свинска плешка на фурна

Една класическа рецепта за дърпано свинско на конци, което се разпада при натиск с вилицата. Съвършено крехко, ароматно и сочно, това свинско си заслужава всяка минута от времето за готвене. Идеално месно ястие за похапване като основно, мезе или на сандвичи. Рецептата за дърпано свинско месо е от онези, които отнемат няколко минути, за да съберем всички съставки и да ги пъхнем във фурната, а след това това обираме аплодисменти при сервиране.

Продукти:

    • 1,5-2 кг. свинско месо плешка Родопа Троян
    • 700 мл. телешки бульон
    • 200 мл. Барбекю сос
    • 50 мл. соев сос
    • 20 мл. олио
    • Лук
    • Чесън
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Сол
  • 2 с.л. Царевично нишесте (Използва се за сгъстяване на соса)

Приготовление

  1. Смесете всички подправки, заедно с олио, барбекю сос и соев сос. Втрийте сместа в месото и го сложете в тава.
  2. Пригответе бульона и го добавете към месото.
  3. Загрейте фурната на 150 градуса с вентилатор. Месото се покрива с алуминиево фолио и се пече около 3 часа, без да се отваря.
  4. След като времето за печене мине, месото се изкарва от фурната, без да се маха фолиото и се оставя за 20 минути. След това вече можете да премахнете фолиото. Пресипете соса от тавата в касерола. Раздърпайте месото с две вилици. То ще е много крехко и да се къса на конци.
  5. Включете котлона да загрява и сгъстете соса с помощта на царевично нишесте. За целта нишестето трябва да се разтвори в 50 мл. студена вода. Добавете разтвореното нишесте към соса на няколко пъти, в зависимост от гъстотата, която търсите и непрекъснато разбърквайте. Оставете за 2 минути на котлона.
  6. Овкусете месото със соса

Може да поднесете дърпаното свинско върху основа от картофено пюре.