Крехко дърпано свиснко месо

Вкусна и лесна рецепта за дърпано свиснко месо на конци - бавно печена свинска плешка на фурна

Вкусна и лесна рецепта за крехко дърпано свиснко месо на конци – бавно печена свинска плешка на фурна

Една класическа рецепта за дърпано свинско на конци, което се разпада при натиск с вилицата. Съвършено крехко, ароматно и сочно, това свинско си заслужава всяка минута от времето за готвене. Идеално месно ястие за похапване като основно, мезе или на сандвичи. Рецептата за дърпано свинско месо е от онези, които отнемат няколко минути, за да съберем всички съставки и да ги пъхнем във фурната, а след това това обираме аплодисменти при сервиране.

Продукти:

    • 1,5-2 кг. свинско месо плешка Родопа Троян
    • 700 мл. телешки бульон
    • 200 мл. Барбекю сос
    • 50 мл. соев сос
    • 20 мл. олио
    • Лук
    • Чесън
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Сол
  • 2 с.л. Царевично нишесте (Използва се за сгъстяване на соса)

Приготовление

  1. Смесете всички подправки, заедно с олио, барбекю сос и соев сос. Втрийте сместа в месото и го сложете в тава.
  2. Пригответе бульона и го добавете към месото.
  3. Загрейте фурната на 150 градуса с вентилатор. Месото се покрива с алуминиево фолио и се пече около 3 часа, без да се отваря.
  4. След като времето за печене мине, месото се изкарва от фурната, без да се маха фолиото и се оставя за 20 минути. След това вече можете да премахнете фолиото. Пресипете соса от тавата в касерола. Раздърпайте месото с две вилици. То ще е много крехко и да се къса на конци.
  5. Включете котлона да загрява и сгъстете соса с помощта на царевично нишесте. За целта нишестето трябва да се разтвори в 50 мл. студена вода. Добавете разтвореното нишесте към соса на няколко пъти, в зависимост от гъстотата, която търсите и непрекъснато разбърквайте. Оставете за 2 минути на котлона.
  6. Овкусете месото със соса

Може да поднесете дърпаното свинско върху основа от картофено пюре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *