Баница с готови кори и кайма Родопа Троян

Баница с готови кори и кайма Родопа Троян

Вкусна и лесна баница с готови кори и кайма Родопа Троян

Баницата с готови кори и кайма Родопа Троян е много по-засищаща от всички останали баници и може да бъде сервирана и самостоятелно като основно ястие. Тя е хрупкава, сочна, ароматна и неустоимо вкусна. Изкушаващо е да си я хапнете за закуска, но ако трябва да сме откровени, в тази конфигурация тя е подходяща за обяд или за вечеря.

Продукти

  • 500гр кайма смес Родопа Троян 
  • 1 пакет кори за баница
  • 1 глава, ситно нарязана лук
  • 2 с.л. доматено пюре или лютеница
  • чубрица на вкус
  • кимион на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол на вкус
  • 1  яйце
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л.олио

Приготовление

В тиган сложете олиото и лука и ги запържете. Добавете каймата и подправките, а след няколко минути и доматеното пюре.

В купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко.

Смесете всички продукти. Навиите корите с готовата плънка и изпечете на 170 -180 градуса до готовност.