Вкусна и лесна баница с готови кори и кайма Родопа Троян
Баницата с готови кори и кайма Родопа Троян е много по-засищаща от всички останали баници и може да бъде сервирана и самостоятелно като основно ястие. Тя е хрупкава, сочна, ароматна и неустоимо вкусна. Изкушаващо е да си я хапнете за закуска, но ако трябва да сме откровени, в тази конфигурация тя е подходяща за обяд или за вечеря.
Продукти
- 500гр кайма смес Родопа Троян
- 1 пакет кори за баница
- 1 глава, ситно нарязана лук
- 2 с.л. доматено пюре или лютеница
- чубрица на вкус
- кимион на вкус
- черен пипер
- червен пипер
- сол на вкус
- 1 яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 с.л.олио
Приготовление
В тиган сложете олиото и лука и ги запържете. Добавете каймата и подправките, а след няколко минути и доматеното пюре.
В купа разбийте яйцата заедно с киселото мляко.
Смесете всички продукти. Навиите корите с готовата плънка и изпечете на 170 -180 градуса до готовност.