Пълнена багета с бекон Родопа Троян, кашкавал и яйца

Багета с шунка, кашкавал и яйца

Пълнена багета с бекон Родопа Троян, кашкавал и яйца – не просто сандвич, а истински празник за сетивата

Пълнената багетата с бекон Родопа Троян, кашкавал и яйца е винаги вкусна идея! Много добра идея е и за дните, когато ще сте цял ден на крак и не се знае кога ще хапвате отново. Зарежда Ви с калории и енергия.

Пълнената багетата с бекон Родопа Троян в своя пълен вариант доста се различава от типичната българска закуска, но определено е в синхрон с българския вкус. Добавената балканска чубрица дава приятен аромат и превръща симпатичната багета с бекон в още по-изкушаващо ястие. Идеален избор за училище или работа, а защо не и за уикенда!

бекон плочка родопа троян

Продукти

 • 160гр. бекон Родопа Троян
 • 2 средно големи багети

 • 4бр.яйца

 • 4с.л. прясно мляко

 • 1с.л. масло

 • 120гр. кашкавал

 • балканска чубрица

Приготовление:

Намажете багетите с разтопено масло, за да получите допълнителен аромат и вкус.

 1. Включете фурната на 180 ° С, без вентилатор.
 2. Загрейте незалепващ тиган при висока температура. Изпечете бекона до златисто, след това го сложете върху салфетка. Разбъркайте заедно яйцата и млякото в купа.
 3. Изрежете форма “V” от всяка багета. Издълбайте малко хляб, оставяйки около 1.50 см дебела основа. Намажете кората на хляба с разтопено масло. Това прави хляба златист и ароматен. Поставете хляба в тава за печене.
 4. Внимателно изсипете половината от яйчната смес в процепа на всяка багета. Оставете за няколко минути, за да се поеме от хляба. Разделете бекона между всяка багета. След това поръсете повече от половината кашкавал (запазете другата половина, за да я поставите отгоре). Внимателно изсипете останалата яйчна смес във всяка багета. Изливайте бавно. Поръсете отгоре с кашкавал.
 5. Печете на 180 °С за 20 минути или до светлокафяво кафяво. Сервирайте цели или нарязани на парчета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *