Заек по ловджийски

Вкусна и лесна рецепта за заек по ловджийски!

Тази рецепта за заек по ловджийски е чудесно предложение за яхния, която ще допадне на онези от Вас, които обичат манджичките със сос. който е богат и ароматен, с вкус на гъби, бекон и лек дъх на червено вино🍷.

Може да сгъстите яхнията повече и да си топите с хляб. Може и да оставите соса по-рядък и да поднесете ястието с картофено пюре. И в двата случая ще си оближете пръстите, гарантираме ви. И със сигурност ще питате за още.

Изборът на напитка оставяме на вас. Препоръчваме да имате нещо и лютичко подръка.

Продукти:

  • 1 бр заешко месо в буркан Родопа Троян
  • 50гр бекон Родопа Троян, нарязан на ленти
  • 6 бр печурки
  • 1 глава жълт лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 1 дафинов лист
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 чаша сухо червено вино
  • 1 домат нарязан на дребно
  • магданоз
  • черен пипер
  • 2 зърна бахар

Приготовление:

Запържете бекона до златисто. Добавете лука, чесъна, печурките, виното, нарязания домат, дафиновия лист и бахара и задушете за 15 мин. Добавете буркана с месо и оставете да се готви още 10 мин. Поръсете по желание с пресен магданоз.

 

Бурканите на баба

Заешко месо в буркан 0,320г

20,80 лв. (€10,63)

Ползи от консумацията на заешко месо

  1. Подходящо за диетично хранене – ниското съдържание на мазнини и високото съдържание на белтъчини подпомагат отслабването и поддържането на стройна фигура.
  2. Лесно смилаемо – заешкото месо е нежно и лесно за храносмилане, което го прави подходящо за хора с чувствителен стомах.
  3. Подобрява имунната система – съдържанието на витамини и минерали укрепва организма и повишава защитните сили.
  4. Регулира нивата на холестерол – заради ниското съдържание на наситени мазнини, заешкото помага за поддържането на здраво сърце.
  5. Богат на омега-3 мастни киселини – важни за мозъчната функция и здравето на сърцето.