Вкусна и лесна рецепта за заек по ловджийски!
Тази рецепта за заек по ловджийски е чудесно предложение за яхния, която ще допадне на онези от Вас, които обичат манджичките със сос. който е богат и ароматен, с вкус на гъби, бекон и лек дъх на червено вино🍷.
Може да сгъстите яхнията повече и да си топите с хляб. Може и да оставите соса по-рядък и да поднесете ястието с картофено пюре. И в двата случая ще си оближете пръстите, гарантираме ви. И със сигурност ще питате за още.
Изборът на напитка оставяме на вас. Препоръчваме да имате нещо и лютичко подръка.
Продукти:
- 1 бр заешко месо в буркан Родопа Троян
- 50гр бекон Родопа Троян, нарязан на ленти
- 6 бр печурки
- 1 глава жълт лук, нарязана на тънки полумесеци
- 1 дафинов лист
- 3 скилидки чесън
- 1/2 чаша сухо червено вино
- 1 домат нарязан на дребно
- магданоз
- черен пипер
- 2 зърна бахар
Приготовление:
Запържете бекона до златисто. Добавете лука, чесъна, печурките, виното, нарязания домат, дафиновия лист и бахара и задушете за 15 мин. Добавете буркана с месо и оставете да се готви още 10 мин. Поръсете по желание с пресен магданоз.
Ползи от консумацията на заешко месо
- Подходящо за диетично хранене – ниското съдържание на мазнини и високото съдържание на белтъчини подпомагат отслабването и поддържането на стройна фигура.
- Лесно смилаемо – заешкото месо е нежно и лесно за храносмилане, което го прави подходящо за хора с чувствителен стомах.
- Подобрява имунната система – съдържанието на витамини и минерали укрепва организма и повишава защитните сили.
- Регулира нивата на холестерол – заради ниското съдържание на наситени мазнини, заешкото помага за поддържането на здраво сърце.
- Богат на омега-3 мастни киселини – важни за мозъчната функция и здравето на сърцето.