Вкусна и лесна рецепта за Свински бут с печени чушки по Троянски
Свинско с печени чушки по Троянски е едно истински есенно ястие, което е изключително подходящо за обяд или вечеря. Свински бут с печени чушки има изчистен вкус, без добавени излишни подправки, като това дава възможност да се насладите на истинския вкус на съставките му. Това вкусно есенно ястие си приготвя лесно и бързо и е подходящо и за най-начинаещите готвачи.
Продукти
- 1/2 кг.-свински бут Родопа Троян
- 2-3 глави кромид лук
- 700гр.червени чушки капия
- 400гр мариновани гъби
- 3-4 моркова
- олио
- червен пипер
- 1 дафинов лист
- сол
- магданоз
Приготовление
Месото се измива и се нарязва на кубчета. Запържва се в нагорещена мазнина. Отделно се нарязват на ситно лукът,морковите и се добавят към месото. Ястието се поръсва с 1с.л.-червен пипер. Долива се една чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото. Чушките се опичат и почистват от кожата,семето и дръжките е се нарязват. В отделен съд се нарязват гъбите. Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 мин. Накрая ястието се поръсва с магданоз.