Свински бут с печени чушки по Троянски

Свински бут с печени чушки по Троянски

Вкусна и лесна рецепта за Свински бут с печени чушки по Троянски

Свинско с печени чушки по Троянски е едно истински есенно ястие, което  е изключително подходящо за обяд или вечеря. Свински бут с печени чушки има изчистен вкус, без добавени излишни подправки, като това дава възможност да се насладите на истинския вкус на съставките му. Това вкусно есенно ястие си приготвя лесно и бързо и е подходящо и за най-начинаещите готвачи.

 

Продукти

  • 1/2 кг.-свински бут Родопа Троян
  • 2-3 глави кромид лук
  • 700гр.червени чушки капия
  • 400гр мариновани гъби
  • 3-4 моркова
  • олио
  • червен пипер
  • 1 дафинов лист
  • сол
  • магданоз

Приготовление

Месото се измива и се нарязва на кубчета. Запържва се в нагорещена мазнина. Отделно се нарязват на ситно лукът,морковите и се добавят към месото. Ястието се поръсва с 1с.л.-червен пипер. Долива се една чаена чаша вода и се задушава до полуомекване на месото. Чушките се опичат и почистват от кожата,семето и дръжките е се нарязват. В  отделен съд се нарязват гъбите. Всички продукти се смесват и се задушават още 10-15 мин. Накрая ястието се поръсва с магданоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *