Вкусна и лесна рецепта за печен свински бут с мед и горчица в плик за печене на месо
Няма какво да се заблуждаваме, свинското е най-вкусното месо! Но също така и трябва да бъдем напълно честни – да приготвиш вкусен свински бут изисква време. Рецептата за печен свински бут с мед и горчица е една от най-лесните рецепти. А най-лесният начин да приготвим това ястие е да използваме плик за печене на месо. Не само че се приготвя толкова толкова лесно, но когато приготвяме печен свински бут с мед и горчица в плик за печене запазваме фурната и съдовете чисти. Класически вкус, приготвен по нов начин.
Продукти:
- Свински бут Родопа Троян – 1 кг,
- 1 морков,
- 8-10 скилидки чесън,
- 1 ч. лъж. сушен розмарин,
- 1 суп. лъж. течен мед,
- 2 суп. лъж. горчица,
- сол, черен пипер,
- лют червен пипер на вкус.
Приготовление:
Измийте свинския бут и го подсушете. Нарежете моркова на малки парчета. Скилидките чесън предварително леко се смачкват с нож и всяка се реже наполовина. С остър нож се правят дълбоки срезове от всички страни на месото.
Шпикова се с морковите и смачкания чесън. В купичка смесете сол, черен и червен пипер, розмарин, течния мед, зехтин и горчица. С получената марината се намазва месото от всички страни.
Вземете плик за печене. Внимателно поставете свинския бут вътре и завържете, така че вътре да остане място /по време на печенето пликът се издува/. Оставете месото да се маринова за около половин-един час.
Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за час. След това извадете тавата, срежете и отстранете плика. За да получите златиста и хрупкава коричка върнете ястието във фурната и увеличете градусите до 250 за около 10 минути. Можете да включите и грила. След известно време месото се е запекло и е готово.