Рецепта за супа борш с колбас за студените дни
В студен зимни дни пригответе тази супа, характерна за руската национална кухня в голямо количество и сложете от всичко по много зеленчуци и колбаси, резултата е великолепен. Супата борш с колбас се приготвя лесно, сгрява сърцата и има прекрасен аромат и вкус, освен това е много силна и засищаща.
Супата борш с колбас е една много интересна и различна идея затова, как да приготвим супа с колбас. За целта най-подходящи са селски кренвирши Родопа Троян.
Супата борш с колбас е с много плътен и богат вкус, много засищаща и представлява един по-различен поглед на тема “руски борш”.
Супата борш с колбас би могла да бъде и чудесно допълнение към семейната трапеза, тъй като всички съставки са типични за сезона и меню.
Има няколко супи, които са любими на всички и техните рецепти не са тайна за никого, а всяка домакиня си има свой собствен вариант за тяхното приготвяне. Такава е и класическата супа борш, а с добавяне на колбас вкусът на супата е още плътен и завладяващ.
Някои казват, че да сготвиш вкусна супа борш не е никак проста работа, за това днес разкриваме тайната за нейното приготвяне.
Необходими продукти:
- 400–500г колбас Родопа Троян
- 200–250 г зеле
- 200 г грах
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 2 картофа,
- 150–200 г броколи
- 2–3 щипки девесил
- 1/2 ч. л. мащерка
- 1–2 стръка магданоз или копър
- 1–2 стръка целина
- 1 ч. л. сол
Начин на приготвяне
Колбасът се нарязва на филийки, след това се нарязват и всички зеленчуци.
В тенджерата се налива студена вода и в нея се изсипват зеленчуците и колбаса. Варят се на слаб огън около 40 минути. Накаря се добавят, накъсаните на розички броколи, а накрая се слагат и подправките.
При сервиране всяка порция от супата се поръсва с магданоз или копър.