Пролетни кюфтета с коприва и кайма по Троянски

Пролетни кюфтета с коприва и кайма по Троянски

Как да приготвим прoлетни кюфтета с коприва и кайма?

Рецепта за Прoлетни кюфтета с коприва и кайма по Троянски е лесна рецепта за бърз обяд или вечеря, която със сигурност ще Ви помолят да повторите.

Пролетта е сезонът, през който не бива да пропускаме да похапнем колкото се може повече зелени вкусотии като коприва или спанак, за да се заредите с витамини и да освежите менюто си след зимата. В съчетание с кайма Родопа Троян става апетитен специалитет, който може да се поднесе като основно ястие.

Кайма смес 60/40 Родопа Троян

  • 500гр. кайма смес Родопа Троян
  • 400 гр. прясна коприва
  • 3 стръка пресен лук
  • 3 с.л. галета
  • 2 с.л. брашно
  • 2 стръка магданоз
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. джоджен
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион

Приготовление:

Копривата се измива добре и се залива с вряща вода. Отцежда се добре и се оставя да изстине. Всички съставки се смесват и се добавя нарязаната на ситно коприва. Оформяте на кюфтенца, които се овалват в брашно изпържват в добре загрята мазнина.