Как да приготвим прoлетни кюфтета с коприва и кайма?
Рецепта за Прoлетни кюфтета с коприва и кайма по Троянски е лесна рецепта за бърз обяд или вечеря, която със сигурност ще Ви помолят да повторите.
Пролетта е сезонът, през който не бива да пропускаме да похапнем колкото се може повече зелени вкусотии като коприва или спанак, за да се заредите с витамини и да освежите менюто си след зимата. В съчетание с кайма Родопа Троян става апетитен специалитет, който може да се поднесе като основно ястие.
- 500гр. кайма смес Родопа Троян
- 400 гр. прясна коприва
- 3 стръка пресен лук
- 3 с.л. галета
- 2 с.л. брашно
- 2 стръка магданоз
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. джоджен
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
Приготовление:
Копривата се измива добре и се залива с вряща вода. Отцежда се добре и се оставя да изстине. Всички съставки се смесват и се добавя нарязаната на ситно коприва. Оформяте на кюфтенца, които се овалват в брашно изпържват в добре загрята мазнина.