Пица с кайма

Рецепта за пица с кайма Родопа Троян

Рецепта за пица с кайма Родопа Троян е толкова съвършено лесна и толкова неустоимо вкусна! Кой не би обичал това бързо за приготвяне изкушение за цялото семейство!

Пицата има специално място в сърцето на почти всеки, който е хапвал този класически италиански деликатес. Ако и Вие обичате вкусните пици рецепти, то рецептата за пица с кайма Родопа Троян е Вашата рецепта. Ако и Вие се чудите как да хапвате по-често пица и то в повече и разнообразни варианти, то рецептата за пица с кайма смес Родопа Троян  е Вашата рецепта.

 

Продукти

•500 гр кайма Родопа Троян 60/40
• 800 гр тесто за пица
• 700 гр нарязани домати
• 300 гр нарязани гъби
• 4 скилидки счукан чесън
• 2 с.л. риган
• 400 гр настърган кашкавал
• 4 сухи червени чушки (по желание)
• пресен риган за гарниране
• зехтин

Кайма смес 60/40 Родопа Троян

За тестото: 1/2 кг брашно 1/2 пакетче суха мая 1/2 ч. л. сол 1/2 с. л. зехтин 1 1/2 в. ч. вода или 800 гр. готово тесто за хляб

Брашното се пресява, смесва със солта и маята, а в средата се оформя кладенче. Налива се олиото и с помощта на дървена лъжица се замесва, като се сипва по малко вода, докато се захване тестото. Меси се около 10÷15 минути, като няколко
пъти се удря в масата. Трябва да се получи меко пухкаво тесто, а при необходимост се долива още вода. Оставя се на топло, покрито с влажна кухненска кърпа, докато втаса. Тестото е готово, когато почти удвои обема си.

Начин на приготвяне

Тестото се разточва, докато достигне диаметър 2,5 см. Слага се върху намазана със зехтин тава за печене. Доматите се объркват в купа с чесъна и ригана. Основата за пицата се намазва с доматения сос. Половината от кашкавала се оставя настрана, а другата се разпределя равномерно върху доматите. Поръсва се с гъбите и каймата. Фурната се нагрява на 220°С. Пицата се слага във фурната за 7-10 мин., докато тестото започне да става златисто. Най-отгоре се слага останалият кашкавали се връща във фурната за още 7-10 мин. Поръсва се с пресен риган и се сервира веднага