Бърза и лесна рецепта за ориз с пуешко месо от буркан – домашна класика за бърз и вкусен обяд
Tази рецепта е идеалното решение за приготвяне на пълноценна и ароматна храна за цялото семейство. Комбинацията от крехко пуешко месо от Бурканите на Баба Родопа Троян, сочни зеленчуци и пухкав ориз превръща обикновените продукти в домашна гозба с автентичен вкус. Подходяща е както за делничен обяд, така и за вечеря, без да изисква дълго време за готвене. В следващите редове ще ви покажем как лесно да приготвите това класическо ястие с минимални усилия и максимален резултат.
Необходими продукти (за 4 порции):
-
1 буркан пуешко месо Бурканите на Баба Родопа Троян
-
1 и ½ чаена чаша ориз (български)
-
1 голяма глава кромид лук
-
1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 морков
-
Сол и черен пипер на вкус
-
3 чаени чаши топла вода
-
3 супени лъжици свинска мас или олио
-
Пресен магданоз (по желание)
Приготовление
В тава или дълбок тиган загрейте мазнината. Добавете ситно наряния лук и морков а. Запържете до златисто. Прибавете ориза и разбъркайте добре 1–2 минути. Поръсете с червения пипер и овкусете със сол и черен пипер.
Добавете накъсаното пуешко месо и залейте с 3 чаши топла вода . Разбъркайте внимателно и прехвърлете в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25–30 минути, докато оризът поеме течността и се запече леко отгоре.
Поръсете с пресен магданоз по желание.