Ориз с пуешко месо от буркан

Ориз с пуешко месо от буркан 1

Бърза и лесна рецепта за ориз с пуешко месо от буркан – домашна класика за бърз и вкусен обяд

Tази рецепта е идеалното решение за приготвяне на пълноценна и ароматна храна за цялото семейство. Комбинацията от крехко пуешко месо от Бурканите на Баба Родопа Троян, сочни зеленчуци и пухкав ориз превръща обикновените продукти в домашна гозба с автентичен вкус. Подходяща е както за делничен обяд, така и за вечеря, без да изисква дълго време за готвене. В следващите редове ще ви покажем как лесно да приготвите това класическо ястие с минимални усилия и максимален резултат.

Необходими продукти (за 4 порции):

  • 1 буркан пуешко месо Бурканите на Баба Родопа Троян

  • 1 и ½ чаена чаша ориз (български)

  • 1 голяма глава кромид лук

  • 1 чаена лъжичка червен пипер

  • 1 морков
  • Сол и черен пипер на вкус

  • 3 чаени чаши топла вода 

  • 3 супени лъжици свинска мас или олио

  • Пресен магданоз (по желание)

Бурканите на баба

Пуешко месо в буркан 0,320кг

9,50 лв. (4,86 €)

Приготовление

В тава или дълбок тиган загрейте мазнината. Добавете  ситно наряния лук и морков а. Запържете до златисто. Прибавете ориза и разбъркайте добре 1–2 минути. Поръсете с червения пипер и овкусете със сол и черен пипер.

Добавете накъсаното пуешко месо и залейте с 3 чаши топла вода . Разбъркайте внимателно и прехвърлете в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25–30 минути, докато оризът поеме течността и се запече леко отгоре.

Поръсете с пресен магданоз по желание.

Ориз с пуешко месо от буркан 2