Новоселска Новогодишна баница на баба Данка

Традиционна рецепта за Новоселска Новогодишна баница на баба Данка

Любимо българско ястие, което помним още от детството си, приготвяно с много любов от нашите майки и баби е Новоселска Новогодишна баница на баба Данка, в която  според традицията се поставят дрянови пъпки, които са се наричат за здраве, късмет, благополучие, успехи и плодородие.

Продукти:

За домашните ръчно точени кори:

  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. вода
  • щипка сол
  • 1 с.л. олио
  • брашно, колкото поеме

 

Плънка:

  • 300гр сирене
  • 200гр мас/масло
  • 100мл олио

Приготовление:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса
  2. Разтопете маста или маслото с олиото
  3. Намажете една тава с малко мазнина
  4. Сложете една или две кори в тавата
  5. Намажете обилно с мазнина
  6. Наръсете със сирене
  7. Повторете стъпка 4, 5 и 6 още няколко пъти
  8. Последната кора намажете обилно с мазнина
  9. Печем 30мин
  10. Горещата милина напръскваме обилно със студена вода и наръсваме със захар.
  11. В милината можете да скриете новогодишните си късмети преди да я изпечете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *