Наденица с ловджийски сос по Троянски

Наденица с ловджийски сос по Троянски

Лесна и неустоимо вкусна рецепта за наденица с ловджийски сос по Троянски

Истинска класика от сърцето на Балкана! Суровата наденица е традиционен деликатес, който е задължителен в менюто на всеки уважаващ себе си балканджия.

Суровата наденица Родопа Троян, в каквато и рецепта да я включите, приготвеното ястие се превръща в истински кулинарен шедьовър и наслада за сетивата. Рецепта, на която може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

Рецептата за наденица с ловджийски сос е е бърза и лесна, а резултатът – впечатляващ, ястие, което ще спечели и най-претенциозните. Рецептата за наденица с ловджийски сос може да изпълните както с сурова наденица, така и със суров суджук за скара. Тази рецепта сервирайте с автентичния вкус на любимата сливова ракия или чаша червено вино🍷. Двете в комплект носят пълна наслада за сетивата.

Приготовление

Наденицата около 400гр изпичаме на скара или тиган. Оставяме я в съд, покрита с капак, така че да остане топла, докато направим соса. Ловджийският елемент идва от соса. В него има бекон, лук, кисели краставички, домати, чесън и гъби.

Сурова наденица

 

Продукти за Ловджийски сос:

  • 150 гр бекон Родопа Троян
  • 2 глави кромид лук
  • 400 гр гъби печурки
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 200мл доматено пюре
  • 4 бр.кисели краставички
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен магданоз
  • 2 суп препечено брашно или фикс за сгъстяване на сосове
  • 3 с. л. олио

Начин на приготвяне:
Загряваме мазнината и слагаме ивиците бекон да се поизпържат и пуснат своя аромат. Добавяме нарязаните на филийки печурки. След като гъбите се позапържат, добавяме нарязания на лентички кромид лук. Когато лукът се позапържи заливаме зеленчуците с бульона и доматеното пюре, намаляваме котлона и оставяме за около 15 минути на слаба температура да къкри соса.

Запичаме брашното в сух тиган до кафяво и с него си сгъстяваме соса. В отделна купа смесваме брашното с 150-200 мл вода и го добавяме към соса. Разбъркваме докато се сгъсти и сваляме от котлона. Добавят се и надениците.

Ястието се сервира топло. Най-накрая се добавят нарязания магданоз, чесън, кисели краставички и посоляваме соса. Ловджийският сос може да се приготви с пресни домати, както и с домати от консерва – зависи от сезона.