Лесна и вкусна рецепта за кренвирши в тесто
Рецептите с кренвирши са в състояние не само да събудят кулинарното въображение, а и да спестят много време на всяка домакиня. Тези рецепти винаги са интригуващи, защото най-често са много лесни за изпълнение, а същевременно резултатът е впечатляващ като бързина и външен вид.
Няма по – вкусна закуски от домашно приготвените, неповторимият аромат, който те връща мигновено към детството.Точно такава рецепта е и рецептата за кренвирши в тесто.
Кренвирши в тесто са много вкусни и ароматни, и могат да бъдат, както идея за лека закуска, така и като компания на чаша бира.
Прекрасна идея за много лесна и бърза закуска, с която може да впечатлите цялото семейство.
За целта можете за използвате бутер тесто или обикновено тесто с мая. И двата вида кренвиршки са много вкусни!
Рецепта за кренвиршки с бутет тесто
Продукти
- 6 бр Селски кренвирш Родопа Троян
- 1 пакет бутер тесто
- 1 яйце
- сусам или маково семе
Приготовление:
Тестото се разточва на тънко. Разрязва се на 6 еднакви правоъгълника. В средата на всеки правоъгълник се поставя кренвирш. Завиват се плътно с тестото. Поставя се в тава, застлана в хартия за печене, така че ръбът на захлупване на тестото да бъде отдолу, за да не се отворят.
Върху всяка кренвиршка се правят няколко разрези с остър нож. Намазват се внимателно с помощта на четка с разбито яйце и се поръсват обилно със маково семе или сусам.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато придобият приятен загар.
Кренвиршки в тесто
- 6 броя Селски кренвирши Родопа Троян
- 1 пакетче суха мая /половин кубче обиковена мая
- 250 г топла вода
- 2 яйца
- 1 к.ч. кисело мляко
- 5 с.л. олио
- 1 с.л. сол
- 1 ч.л. захар
- около 500-600 г брашно
Приготовление:
След това всяка топка се разточва. По средата се поставя половин кренвирш. Отстрани тестото се реже на няколко места и се плете върху кренвирша.
Слагат се в тавичка намазана с мазнин или върху хартия за печене.
Така приготвените кренвирши в тесто се оставят да втасат, намазват се с разбит жълтък и се пекат.