Крехко свинско бонфиле с планински билки и задушени зеленчуци

Здравословната храна за тялото и вкусна храна за душата е рецептата за един успешен обяд или вечеря!

Днес решихме да Ви споделим една рецепта за изключително лесно и вкусно крехко свинско бонфиле с планински билки и задушени зеленчуци, което може да сготвите за около 40 минути, без да влагате прекалено много усилия, а резултата е превъзходен!

Най-често след работа, най-вече вечер, когато нямаме време, когато нямаме сили за нещо специално стигаме до големият въпрос: Какво да сготвим набързо със свинско месо?
На отговора на този въпрос има посветени цели кулинарни книги, а понякога решението е по-близо от очакваното.

Рецептата за крехко свинско бонфиле с планински билки и задушени зеленчуци дава отговор на всеки, който търси лесна и сполучлива рецепта, която да се приготвя за нула време.

Крехко свинско бонфиле с планински билки и зеленчуци е чудесна идея за вечеря, така и за бързо мезе за бира или вино, а същевременно то е толкова вкусно, че опитате ли го веднъж, със сигурност ще стане любима част от домашната Ви кухня.

Продукти (4 порции):

  • 800 г свинско бонфиле Родоопа Троян;
  • няколко стръка планински подправки
  • 2 с. л. зехтин / краве масло
  • 600 г замразени зеленчуци
  • 50мл бяло вино

Приготовление:

Нарязвате свинското бонфиле на малки тънки филийки. Леко ги начуквате и ги подправяте със солта и черния пипер на вкус. Запечатвате филето, като го запържвате за няколко минути в предварително загрят тиган с много малко мазнина, зехтин или краве масло, в която са сложени планинските стръкове билки като планинска чубрица, естрагон и див чесън.

Запържвате още около 2-3 минути и добавяте бялото вино. Задушавате на бавен огън, докато виното напълно се изпари.

Запържвате за още 2-3 минути в останалата мазнина и поднасяте с прясна салата и ароматните задушени зеленчуци.

Гарнитура

Налейте 2-3 пръста вода в тенджера и сложете приставка за варене на пара. Изсипете зеленчуците и варете на пара за около десетина минути. Прехвърлете зеленчуците в купа и ги гарнирайте с бучка масло, сол и черен пипер на вкус.

 

Свинско бонфиле на Родопа Троян е една от най-предпочитаните свински разфасовки.

Свинското бон филе е крехко месо с малко мазнини. Можете да го приготвите на барбекю, скара или задушено във фурна, да го гарнирате с гъби, картофи и други зеленчуци. Включете го в менюто за празнични трапези и семейни празници и със сигурност вечерята ще остане запомнена.