Корн Дог (Corn Dog)

Кренвирш на клечка Корн Дог (Corn Dog)

Представяме Ви класическa рецепта за Corn Dog Корн Дог кренвирш на клечка – перфектното съчетание между колбас и златиста хрупкава панировка с неповторим вкус и удоволствие от всяка хапка.

Какво е нужно, за да получим вкусен Корн Дог?  Нужни са качествени и вкусни виенски кренвирши Родопа Троян и царевична панировка.

Рецептата за кренвирш на клечка се числи към бързите рецепти, които дават отговор на въпроса “какво да сготвя на бързо за вечеря?” и е толкова лесна, че може да бъде приготвена и от начинаещите в кухнята.

Корн Дог е класически представител на категорията “аламинути” и може да се сервира като основно, но може да бъде предястие или пък мезе, както към бира, така и към вино.

 

Продукти

  • 6 бр. Виенски кренвирши Родопа Троян 
  • 2/3 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. жълт царевичен грис
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер
  • 1 бр. яйце
  • 3/4 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • дървени шишчета
  • олио

Приготовление

Разбъркват се сухите съставки,, яйцето и млякото се разбиват и се добавят към сухата смес. Сместа се разбива до консистенция на палачинкова. За удобство се разбива в тесен и висок съд, за да е по-лесно потапянето на колбасите.

Сместа се оставя да престои за 10 минути.

Кренвиршите се набождат на шишчетата и се потапят в палачинко-царевичната панировка и се пържат в дълбока мазнина до златисто за 2-3 минути, оцеждат се на хартия.

Поднесете топли с кетчуп и горчица.

С тази смес могат да се панират както различни колбаси, така и кашкавал и различни видове сирена.

Виенски кренвирш

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *