Бутерки с шунка и кашкавал

Бутерки с шунка и кашкавал

Рецепта за вкусни бутерки с шунка и кашкавал

Бутер тестото може не само да събуди кулинарното въображение, а и да спести много време на всяка домакиня. Бутерките с шунка и кашкавал са много вкусни и много ароматни и можете да си ги похапнете вкъщи, можете да ги вземете, когато пътувате или да ги сложите в кутията за обяд, но може би най-подходящото място на бутерките с шунка ще имат като компания на чаша бира.

Шункова наденица

Продукти

Свинска шунка Родопа Троян

 

Бутер тестото се разточва съвсем леко с точилка, за да не станат прекалено бухнали. Разрязваме тестото на големи квадрати, в които се поставя резен шунка и кашкавал. Сгъваме ъглите към средата с максимално застъпване (като плик за писмо).

Забождаме средата с клечка за зъби. Намазваме отгоре с разбития жълтък. По желание може да ги поръсите със сусам или друга поръска. След това се намазват с разбити с малко вода (2 с.л.) жълтъци (2 бр), посоляват се и се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 15 минути. Сервират се топли. И задължително си налейте чаша бира, които невероятно ще допълнят това прекрасно предястие.