Картофени рулца с кайма

Картофени рулца с кайма

Рецепта за вкусни картофени рулца с кайма

Продукти:

  • 350 г кайма Родопа Троян,
  • 1,5 кг картофи,
  • 100 г гъби,
  • 1 глава кромид лук,
  • 100 г слани­на,
  • масло (маргарин),
  • черен пипер, сол.

Приготовление:

Половината картофи се сваряват, обелват се и се настъргват на ренде, а другата половина се обелват и настъргват сурови. Двата вида се смесват и се посоляват.
Ситно нарязаният лук се изпържва до златисто в малко масло, прибавя се подправената със сол и черен пипер кайма, а малко по-късно — и ситно наря­заните и бланширани гъби.

Сместа се задушава при често разбъркване. Картофената смес се разделя на равни части и се оформят малки рулца с плънка от гъбите, месото и подправките. Рулцата се изпичат за 20 мин. на 180 градуса.