Картофени рулца с кайма

Картофени рулца с кайма

Рецепта за вкусни картофени рулца с кайма

Продукти: 350 г кайма, 1,5 кг картофи, 100 г гъби, 1 глава кромид лук, 100 г слани­на, масло (маргарин), черен пипер, сол.

Половината картофи се сваряват, обелват се и се настъргват на ренде, а другата половина се обелват и настъргват сурови. Двата вида се смесват и се посоляват.
Ситно нарязаният лук се изпържва до златисто в малко масло, прибавя се подправената със сол и черен пипер кайма, а малко по-късно — и ситно наря­заните и бланширани гъби. Сместа се задушава при често разбъркване. Картофената смес се разделя на равни части и се оформят малки рулца с плънка от гъбите, месото и подправките. Рулцата се варят във вряща вода. Сервират се поръсени с изпържени кубченца сланина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *