Рецепта за вкусни картофени рулца с кайма
Продукти:
- 350 г кайма Родопа Троян,
- 1,5 кг картофи,
- 100 г гъби,
- 1 глава кромид лук,
- 100 г сланина,
- масло (маргарин),
- черен пипер, сол.
Приготовление:
Половината картофи се сваряват, обелват се и се настъргват на ренде, а другата половина се обелват и настъргват сурови. Двата вида се смесват и се посоляват.
Ситно нарязаният лук се изпържва до златисто в малко масло, прибавя се подправената със сол и черен пипер кайма, а малко по-късно — и ситно нарязаните и бланширани гъби.
Сместа се задушава при често разбъркване. Картофената смес се разделя на равни части и се оформят малки рулца с плънка от гъбите, месото и подправките. Рулцата се изпичат за 20 мин. на 180 градуса.